Dirigent

Sinds 2004 is Patrick van Dessel de dirigent van ons koor. Patrick is geboren in 1972 in Bergen op Zoom en is al vroeg begonnen met pianolessen op de plaatselijke muziekschool waar hij les kreeg van Ran Dur en Gert Jan Vermeulen. Na de HAVO studeerde hij aan het conservatorium in Tilburg schoolmuziek, en kreeg les van onder andere Hans van den Brand. Ook werd hier zijn interesse gewekt voor de vakgebieden die hem nu het meeste bezighouden, namelijk zingen, dirigeren, componeren / arrangeren en organiseren. 

Vanaf zijn 19de heeft hij al voor diverse koren gestaan, zoals kinderkoren, jongerenkoren, volwassenenkoren en kerkkoren. Momenteel is hij koorleider van de Gemengde Zangvereniging Niervaert uit Klundert en jongerenkoor Credo uit Dordrecht. Andere activiteiten zijn het verzorgen van pianobegeleidingen en het componeren van religieuze en wereldlijke muziek voor koor en/of orkest. 

Sinds begin 2005 heeft hij ook zijn eigen muziekbedrijf, VanDesselMusic, dat voorziet in het organiseren van allerlei activiteiten ter stimulering van amateurmuziek in welke vorm dan ook. 

Dirigent
Background - Niervaert Koor